03-9158500
תפריט
Ran PerryRan Perry
06:18 08 Jul 21
פניתי לעו"ד קובי ועו"ד רונן על מנת להתמודד עם הליך פלילי עקב תלונות שווא שהגיש מישהו נגדי. הם הנחו אותי בתהליך והתהלו מול המשטרה. בנוסף, לאחר מכן, כתבו עבורי מכתב שנועד לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה מחוסר ראיות - דבר שצלח. לאורך כל התהליך הם היו זמינים ומאוד אדיבים ומקצועיים - מאוד מומלץ.
ron benron ben
07:14 19 Jan 21
הגעתי לרונן וקובי בזמן של מצוקה אישית גדולה. כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בכך שהם לא רק מתעסקים בפן המקצועי אלא גם המון בפן האנושי. שיחות חמות ומתן עזרה והסברים מרגיעים בכל זמן שנדרשו לכך והראו כמה אכפתיות הם מעניקים ללקוח. מעבר לכך בפן המקצועי מדובר בשני עורכי דין מבריקים עם ראש חד וידע מקצועי רב מאוד אשר עזרו לי להיחלץ מהצרה אליה נקלעתי. ממליץ בחום!
דב ברקוביץדב ברקוביץ
14:21 03 Jan 21
קובי ורונן הם עורכי דין שעליהם נאמר גאווה למקצוע!!הם עניינים, זמינים, מקצועיים ברמות על, מבינים בשיחת הבהרה אחת את רצון הלקוח ותוך כדי הטיפול מעדכנים ומשתפים באופן קבוע.בהחלט ממליץ לפנות ולהיוועץ בהם!!דב ברקוביץ
יעקב אנגריעקב אנגר
17:01 03 Sep 20
פנינו ברגע של מצוקה וזכינו לזמינות מלאה, לתמיכה מקצועית ונפשית והתוצאה גם היא מעולה. ממליץ בחום.
js_loader
תמונת נושא עבור: סעיף 60א
5
(98)

מכתב יידוע לחשוד – סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי

החלטה להעמיד אדם לדין היא החלטה משמעותית בעלת השלכות קריטיות על החשוד ומשפחתו. לפיכך, ככלל, בהתאם לדין הישראלי, טרם הגשת כתב אישום נגד אדם החשוד בעבירת פשע, קיימת חובה להודיע לאותו חשוד על האפשרות כי יועמד לדין על ידי רשות התביעה (התביעה המשטרתית, הפרקליטות או רשות תביעה אחרת), ולאפשר לאותו חשוד להשמיע את טענותיו בעניין.

מכתב יידוע ראשון

סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 קובע כי "רשות התביעה שאליה הועבר חומר חקירה הנוגע לעבירת פשע תשלח לחשוד הודעה על כך לפי הכתובת הידועה לה, אלא אם כן החליט פרקליט מחוז או ראש יחידת התביעות, לפי העניין, כי קיימת מניעה לכך".

הודעה זו מכונה "מכתב יידוע ראשון" ומטרתה להביא לידיעת החשוד את העובדה שחומר החקירה בעניינו הועבר לרשות התביעה לצורך החלטת הרשות על העמדתו לדין, וזאת כדי לאפשר לחשוד לשקול את צעדיו לצורך הגנתו.

בכל מקרה של הליכי חקירה וכן בכל מקרה שמתקבל מכתב יידוע מראש, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין קבלת פלילי לצורך קבלת ייעוץ וליווי משפטי. 

מכתב יידוע שני

אם לאחר לימוד חומר החקירה מתגבשת על ידי רשות התביעה החלטה על העמדת החשוד לדין, רשות התביעה תשלח הודעה נוספת לחשוד המכונה "מכתב יידוע שני" או "כתב חשדות".  במסגרת מכתב זה, רשות התביעה מודיעה לחשוד על כוונתה להעמידו לדין בכפוף לאפשרות של החשוד או עורך דינו לפנות בבקשה מנומקת המפרטת מדוע להימנע מהגשת כתב אישום נגדו. בדרך כלל, רשות התביעה מאפשרת לבא כוחו של החשוד להשמיע את טענותיו גם בעל פה במסגרת ישיבת שימוע במשרדי התביעה (למידע על שימוע פלילי), בה ניתנת לבא כוחו של החשוד ההזדמנות לשכנע את רשות התביעה להימנע מהגשת כתב האישום נגד החשוד או לפחות לצמצם אותו באופן משמעותי.

ייצוג על ידי עורך דין פלילי בהליך השימוע

לקראת ישיבת השימוע מתאפשר לבא כוחו של החשוד לעיין בעיקרי חומר החקירה שבתיק.

לשימוע יש יתרונות רבים ולכן, ברוב המקרים, מומלץ לחשוד לעשות שימוש בזכות זו. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי הליך השימוע טומן בחובו גם מספר סיכונים וביניהם האפשרות שהתביעה תערוך "מקצה שיפורים" בכתב האישום נוכח דברים שיועלו במסגרת ישיבת השימוע.

לפיכך, בכל מקרה שבו מתקבל מכתב יידוע על הזכות לשימוע, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין פלילי המתמחה בייצוג בהליכי שימוע על מנת שישקול את מכלול השיקולים הרלוונטיים ויפעל בצורה מקצועית לשם שמירה על זכויותיכם והשגת התוצאה הטובה ביותר עבורכם.

למשרדנו ניסיון רב והצלחות רבות בייצוג לקוחות בהליכי שימוע ומניעת כתבי אישום. 

מכתב יידוע לחשוד – מכתב יידוע על הזכות לשימוע

לקריאה נוספת בנושא מכתב יידוע והליכי שימוע ראו מאמרנו: זכות השימוע בהליך פלילי

וכן: הנחיית פרקליט המדינה מספר 14.21 – הליכי יידוע ושימוע בהליכים פליליים

דרג את העמוד

ממוצע הצבעות 5 / 5. כמות הצבעות 98

No votes so far! Be the first to rate this post.

עורכי הדין רונן מנשה וקובי רון

בעלי משרד מנשה - רון עורכי דין

לפנייה למשרדנו חייגו: 03-9158500 או לחצו כאן להשארת פרטים

מכתב יידוע

כאשר מוגש כתב אישום כנגד אדם, נפתח בזה ההליך הפלילי כנגדו. לאחר הגשת כתב האישום בו מפורטים החשדות כלפי הפליליים כלפי האדם והראיות שנגדו. לאחר שהוגש כתב האישום לא ניתן יהיה להוסיף לכתב האישום שהוגש לבית המשפט הדן בעניין תיק זה עניינים נוספים או לתקן את כתב האישום ללא ידיעתו של הנאשם בתיק. לנאשם קיימת הזכות לפנות אל התביעה בכדי לנסות ולמנוע את הגשת כתב האישום כנגדו. זהו תיקון לחוק סדר הדין הפלילי  הנקרא – חוק היידוע. גם לאחר הגשת כתב אישום ניתן במקרים מסוימים להביא לביטול כתב האישום על ידי התנהלות מקצועית נכונה. מנשה- רון משרד עורכי דין פלילי בקיאים בהתנהלות שלבי ההליך הפלילי בתיקים פליליים רבים כבר- 15 שנים. עורכי דין מנשה- רון הינם יוצאי הפרקליטות ומשרדים מובילים המתמחים.

מהו מכתב יידוע?

באמצעות התיקון לחוק הסדר הדין הפלילי, מאפשר מכתב יידוע לעדכן את החשוד כאשר המשטרה שוקלת להגיש נגדו כתב אישום. במסגרת הזמן של- 30 יום מרגע הגשת כתב האישום, יכול הנאשם לשטוח טענותיו במטרה לנסות ולשכנע את התביעה לחזור בה מהגשת כתב האישום כנגדו.  מכתב יידוע הוא בעצם שימוע פלילי לפני העמדה לדין. זוהי הזדמנות יחידה הניתנת לנאשם ועל כן יש לנצל הזדמנות זאת בדרך בליווי מקצועי של עורך דין פלילי  מנוסה. הנה עוד כמה דברים שכדאי לדעת על מכתב יידוע:

  • הפרקליטות מחויבת לשלוח מכתב יידוע בעבירות פשע בלבד
  • נשלחים שני מכתבי יידוע. מכתב יידוע ראשון נשלח מידית אל החשוד לאחר שעבר תיק החקירה מהמשטרה אל הפרקליטות. מכתב יידוע שני נשלח לאחר שעורך הדין מצד התביעה גמר בדעתו כי אכן יש מקום להגיש כתב אישום כנגד האדם המדובר
  • החשוד יכול לוותר על זכותו לשימוע בעת הגיע מכתב יידוע, אך אין זה יהיה צעד נבון ולא תהיה שום הצדקה הגיונית שלא לבקש מהתביעה לחזור בה, משום שאחרת התביעה אכן תגיש כתב אישום

תוצאה טובה והתנהלות נכונה כיצד?

כאשר מוגשת כנגד אדם כתב אישום, בזה בעצם מתחילה שרשרת של הליכים פליליים כנגד אדם. אך אין זה אומר שברגע הגשת כתב אישום כנגד אדם זהו סוף פסוק, מפני שישנם מקרים בהם ניתן בהחלט לעצור כבר בשלב הגשת כתב האישום את ההליכים כנגד אדם וזאת בזכות הליך הנקרא מכתב יידוע. מכתב יידוע הינו הליך המאפשר לחשוד לעבור שימוע בהם הוא משכנע את התביעה לחזור בה מהגשת כתב האישום כנגדו. לשכנע לבד זה ניתן אך הסיכוי להצלחה הוא נמוך ביותר, לכן רצוי לא לזלזל  ולפנות אל משרד עורכי דין הבקיאים בתחום המשפט הפלילי ובעלי ניסיון רב בתחום הפלילי שילוו אתכם בכל השלבים בהליך הפלילי ויהיו לצידכם 100% מהזמן וימצו את כל זכויותיכם על פי חוק בדיוק כמו מנשה- רון משרד עורכי דין בעלי ניסיון מוכח ובהצלחה רבה מזה- 15 שנים בתחום המשפט הפלילי ועבירות צווארון לבן. פנו כבר עכשיו אל משרד עורכי הדין וקבעו פגישה עוד היום. אתם לא לבד.