ייצוג בהליכי ערעור
לאחר שנאשם הורשע בהליך פלילי עומדת לו הזכות להגיש ערעור פלילי תוך 45 יום לערכאה משפטית גבוהה יותר. הערעור יכול להיות הן על עצם ההרשעה (הכרעת הדין) והן על העונש שנגזר עליו (חומרת העונש).
גם אם נאשם זוכה או שהושת עליו עונש קל והוא אינו מעוניין בהגשת ערעור פלילי מטעמו, אין זה בהכרח סוף דבר. באפשרות המדינה (בדרך כלל באמצעות הפרקליטות) להגיש ערעור על זיכוי הנאשם או על קולת העונש במקרה שלשיטתה העונש שנגזר על הנאשם קל מדי.
הליכי ערעור – חשוב לדעת
חשוב לדעת שככל שנאשם מגיש ערעור פלילי על חומרת העונש שנגזר עליו, ערכאת הערעור יכולה רק להקל בעונש או שלא להתערב בעונש, אך היא אינה יכולה להחמיר בעונש ללא הגשת ערעור מצד המדינה על קולת העונש.
ככלל, ערכאות הערעור ממעטות להתערב בממצאים עובדתיים וממצאי מהימנות של בית המשפט ששמע את העדים באופן ישיר ונתן את פסק הדין, וכן ממעטות להתערב בעונשים שהושתו על הנאשם. לפיכך, מומלץ להתייעץ בעניין הגשת ערעור פלילי עם עורך דין פלילי המתמחה בערעורים על מנת שיעריך את הסיכויים והסיכונים בעצם הגשת הערעור, ובמקרה שיוחלט על הגשת הערעור, יגיש את הערעור מטעם הנאשם ויטפל בכל הנדרש במסגרת הליך הערעור.
הגשת ערעור פלילי אינה מעכבת באופן אוטומטי את ביצוע העונש ולכן חשוב להסתייע גם בעניין זה עם עורך דין פלילי שיוכל לפעול להגשת בקשה נפרדת לעיכוב ביצוע העונש.
הן לערעור מטעם הנאשם והן לערעור מטעם המדינה על זיכוי או על קולת העונש שהושת על הנאשם, עלולות להיות השלכות כבדות משקל על הנאשם, ולכן ישנה חשיבות רבה כי הליווי והטיפול בהליכי הערעור, ייעשו על ידי עורך דין פלילי המתמחה בערעורים.
למשרדנו ניסיון רב בייצוג נאשמים בהליכי ערעור – צרו איתנו קשר 03-9158500