03-9158500
תפריט
Ran PerryRan Perry
06:18 08 Jul 21
פניתי לעו"ד קובי ועו"ד רונן על מנת להתמודד עם הליך פלילי עקב תלונות שווא שהגיש מישהו נגדי. הם הנחו אותי בתהליך והתהלו מול המשטרה. בנוסף, לאחר מכן, כתבו עבורי מכתב שנועד לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה מחוסר ראיות - דבר שצלח. לאורך כל התהליך הם היו זמינים ומאוד אדיבים ומקצועיים - מאוד מומלץ.
ron benron ben
07:14 19 Jan 21
הגעתי לרונן וקובי בזמן של מצוקה אישית גדולה. כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בכך שהם לא רק מתעסקים בפן המקצועי אלא גם המון בפן האנושי. שיחות חמות ומתן עזרה והסברים מרגיעים בכל זמן שנדרשו לכך והראו כמה אכפתיות הם מעניקים ללקוח. מעבר לכך בפן המקצועי מדובר בשני עורכי דין מבריקים עם ראש חד וידע מקצועי רב מאוד אשר עזרו לי להיחלץ מהצרה אליה נקלעתי. ממליץ בחום!
דב ברקוביץדב ברקוביץ
14:21 03 Jan 21
קובי ורונן הם עורכי דין שעליהם נאמר גאווה למקצוע!!הם עניינים, זמינים, מקצועיים ברמות על, מבינים בשיחת הבהרה אחת את רצון הלקוח ותוך כדי הטיפול מעדכנים ומשתפים באופן קבוע.בהחלט ממליץ לפנות ולהיוועץ בהם!!דב ברקוביץ
יעקב אנגריעקב אנגר
17:01 03 Sep 20
פנינו ברגע של מצוקה וזכינו לזמינות מלאה, לתמיכה מקצועית ונפשית והתוצאה גם היא מעולה. ממליץ בחום.
js_loader
תמונת נושא עבור: סמכות לעכב אדם
5
(40)

רע"פ 3829/15 קסאי נ' מדינת ישראל (20.12.2018)

עובדות המקרה

בקשת רשות ערעור שהגיש המערער על כך שפקחי עיריית חיפה עיכבו אותו בחוף הים בחשד למספר עבירות. פקחי העירייה קיבלו תיאור מהמוקד העירוני של "אדם חשוד", המערער סירב להזדהות בפני פקחי העירייה. פקחי העירייה מצאו אצל המערער סכין ושוטרים שהגיעו לאחר מכן לחוף הים והצטרפו לפקחים, מצאו אצל המערער גם מכשיר טלפון סלולרי שהיה חשוד כגנוב. המערער איים בעת האירוע על השוטרים.

בית משפט השלום הרשיע את המערער בעבירות של איומים, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, החזקת נכס חשוד כגנוב, החזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה ותקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו וגזר עליו 3 חודשי עבודות שירות ועונשים אחרים. ערעור שהגיש המערער לבית המשפט המחוזי נדחה ומכאן בקשת רשות הערעור שהגיש המערער לבית המשפט העליון.

השאלות המשפטיות שעמדו להכרעת בית המשפט העליון

שתי שאלות מרכזיות עמדו להכרעת בית המשפט העליון:

  1. השאלה הראשונה – האם ניתן לבחון קיום חשד סביר אשר נדרש לביצוע עיכוב של אדם, כאמור בסעיף 67 לחוק המעצרים, על סמך עדות של צד שלישי (עדות מפי השמועה).
  2. השאלה השנייה – האם לפקחי עירייה סמכות לעכב אדם בהתאם לסעיף 67 לחוק המעצרים (עיכוב חשוד במקום).

קביעות בית המשפט העליון

בקשר לשאלה הראשונה קבע בית המשפט העליון כי כפי שנפסק בעבר על ידי פסיקות של בתי המשפט, יכול שוטר להתבסס על טענות של צד שלישי (עדות מפי השמועה) בגיבוש חשד לקיומו של עיכוב בהתאם לסעיף 67 לחוק המעצרים, ואין הכרח שאותו חשד שהתעורר אצל השוטר ייווצר דווקא מעובדות שנחזו בפניו ישירות.

בנוגע לשאלה השנייה קבע בית המשפט העליון כי מאחר ופקחי העירייה אינם שוטרים, סמכותם אינם בהתאם לסעיף 67 לחוק המעצרים, אלא בהתאם לסעיף 75 לחוק המעצרים שעוסק בעיכוב המבוצע על ידי אדם פרטי, כאשר בסעיף זה אין דרישה לחשד סביר, אלא מדובר בתנאים מחמירים יותר. בנסיבות המקרה נקבע כי תנאי סעיף 75 לחוק המעצרים לא כולן נתקיימו.

כמו כן, בהתאם לסעיף 72(א) לחוק המעצרים ולסעיף 24 לחוק המעצרים חלה על הפקחים חובה להזדהות, דבר שהפקחים לא עשו ולכן העיכוב היה לא חוקי והסכין לא יכולה לשמש כראיה נגד המערער בהתאם להלכת יששכרוב (דוקטרינת הפסילה הפסיקתית). בהקשר זה, סברה השופטת דפנה ברק ארז כי, לדעתה, הוראת סעיף 24 לחוק המעצרים הקובעת, בין היתר, חובת הזדהות של שוטר, אינה חלה במקרה של סמכות עיכוב של אדם פרטי, אך הפקחים היו צריכים להזדהות וזאת מכוח חובת ההגינות הכללית המוטלת על מי שממלא תפקיד שלטוני ומפעיל כוח כלפי אזרח במסגרת תפקידו.

לאור קביעות אלו, זיכה בית המשפט העליון את המערער מעבירה של החזקת סכין והפחית מעונשו, והשאיר על כנן את יתר הרשעותיו.

לקריאת פסק הדין המלא

לקריאה נוספת ראו גם:

דרג את העמוד

ממוצע הצבעות 5 / 5. כמות הצבעות 40

No votes so far! Be the first to rate this post.

עורכי הדין רונן מנשה וקובי רון

בעלי משרד מנשה - רון עורכי דין

לפנייה למשרדנו חייגו: 03-9158500 או לחצו כאן להשארת פרטים