במאמר זה נציג ונסביר את המקרים בהם ניתן לקיים שימוע לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי.
להגשת כתב אישום נגד חשוד השלכות רבות, ורבים מהחשודים היו רוצים למנוע מצב זה. לשמחתנו, במקרים רבים הדבר אפשרי וזאת בהליך של שימוע לפני הגשת כתב אישום. הליך של שימוע הוא זכות בעומדת לחשוד בעבירה מסוג פשע (עבירה שעונשה מעל 3 שנות מאסר), בתנאי שהחשוד אינו עצור עד תום ההליכים והינה זכות שבשיקול דעת של הרשות התובעת, בעבירות של חטא ועוון (עבירת חטא היא עבירה שהעונש בגינה הוא עד 3 חודשים ועבירת עוון היא עבירה שהעונש בגינה הוא עד 3 שנות מאסר).
מה עושים עם קבלת מכתב יידוע לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי ואיך יש לשמור על הזכויות על מנת למנוע הגשת כתב אישום?
בין אם קיבל החשוד מכתב יידוע על זכותו לשימוע או מכתב בהתאם לנהלי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי לפיו התיק בעניינו עבר לבחינה של התביעה המשטרתית או הפרקליטות, ובין אם החשוד לא קיבל מכתב שכזה, יש לפנות, אל עורך דין פלילי שמומחה בעניינים אלה, בהזדמנות הראשונה, על מנת לבחון מקצועית את הדברים ולקבל טיפול נכון ומקצועי. לעיתים עורך הדין יוכל לפנות אל הרשות התובעת, לפני הגשת כתב אישום ולבקש לקיים שימוע וזאת גם בעניין חשוד אשר לא עומדת לו זכות לשימוע וכך יהיה ניתן להגדיל משמעותית את הסיכוי למנוע הגשת כתב אישום נגד החשוד, או לבחון, במסגרת השימוע, בכפוף להסכמת החשוד, הסדר טיעון מקל, בהתאם לנסיבותיו של המקרה.
אתם לא לבד בהתמודדות עם מצבים מורכבים
פנייה לצוות המקצועי של משרדנו, מנשה – רון עורכי דין, תבטיח קבלת ליווי נכון ומקצועי וחתירה להשגת התוצאה הטובה ביותר בכל מקרה ומקרה בהליכים חשובים אלה.