רבים שואלים האם בית משפט כבול בהמלצת תסקיר שירות המבחן לאי הרשעה או בהסכמת המאשימה לאי הרשעה? התשובה לכך היא מורכבת, אך יש לדעת כי בית המשפט אינו כבול בהמלצות תסקיר שירות המבחן מטעם המדינה אשר ממליץ על אי הרשעת הנאשם. עם זאת, באחוז גבוה מהמקרים מאמץ בית משפט את המלצותיו. כמו כן, בית המשפט גם אינו כבול להסדר אי הרשעה שהושג עם התביעה, אך יחד עם זאת, במקרים רבים וזאת באמצעות עורך דין פלילי בעל מומחיות במקרים אלה שיודע כיצד להציג את הדברים כהלכה לבית המשפט, משתכנע בית המשפט כי זהו הדבר הנכון בנסיבות העניין ובהתחשב מגוון השיקולים ואכן לא מרשיע את הנאשם.
על מי הנטל להוכיח טענת אי הרשעה?
במשפט פלילי, באופן כללי, הנטל להוכיח את אשמתו של הנאשם מוטל על כתפיה של המאשימה (הפרקליטות, התביעה המשטרתית וכדומה). אולם, במקרה של טענת אי הרשעה מתהפך הנטל ועובר לכתפיו של הנאשם. לשם כך, יש לקבל ליווי מעורך דין פלילי בעל הצלחות רבות בתחום זה שיוכל לפעול להשגת אי הרשעה במקרים המתאימים. על הנאשם, באמצעות עורכי דינו, לשכנע את בית המשפט כי שיקולי שיקום של הנאשם גוברים בעניינו במקרה הספציפי על שיקולים אחרים של האינטרס הציבורי, באופן שהפגיעה בנאשם, ככל שהוא יורשע, תהיה פגיעה חמורה וכי סוג העבירה, נסיבותיה ונסיבותיו של הנאשם מאפשרים שלא להרשיעו וזאת מבלי לפגוע באופן מהותי, בשיקולים אחרים.
להתמודד עם אישומים בעזרת משרד עורכי דין
בעזרת הצוות המקצועי של משרד מנשה – רון עורכי דין אשר הינו בעל הצלחות רבות במקרים של אי הרשעה ומלווה לקוחות רבים המתמודדים עם תיקים פליליים מורכבים ופשוטים כאחד, תהיה לכם האפשרות להבין מהם הצעדים הנכונים ביותר בתיק שלכם על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם. מעוניינים בייעוץ אישי? פנו אלינו ונשמח לסייע.