סיפורים של עובדים שמרגישים שהמעסיקים לא מעריכים את עבודתם הוא סיפור מוכר. עובדים רבים מתחילים לעבוד במקום עבודה כשהם מלאי מוטיבציה ורצון להגיע להישגים בעבודה, אך עם הזמן, קיימים מקרים בהם העובדים מתחילים להרגיש יותר בנוח ולומדים את נוהלי העבודה ודרכי ההתנהלות של המעסיקים ,והם מתחילים להרגיש תחושת אכזבה מהשכר או חוסר הערכה מהמעסיקים שלהם.
הרגשות השלילים לגבי המעסיק יכולים להיות גם בנושא של הערכת העבודה הקשה של העובד וגם מבחינת התמורה לעבודה. כאשר עובד מרגיש שהוא מרווח משכורת נמוכה בשביל העבודה שהוא עושה מתחילים להיווצר רגשות שלילים של העובד כלפי מקום העבודה.
מצב זה הוא מצב מעט "מסוכן" מאחר והעובד מבחינתו ינסה לעגל פינות ולא בהכרח יספק תפוקה ועבודה איכותית וטובה. במצבים אלו שבהם העובד "ממורמר" הוא יצטרך לדעת להבחין בין עיגול פינות לבין עבירה על החוק וגניבה ממעסיק.
מה היא גניבה ממעסיק?
- פגיעה מכוונת בפעילות התקינה של העסק
- שימוש בציוד, כולל כלי רכב, של המעסיק שלא באישורו או שלא למטרות עבודה.
- דיווח לא תקין של שעות עבודה- עובד יגדיל את מספר שעות העבודה למרות שלא באמת עבד בשעות אלו
מהן ההשלכות של גניבה ממעסיק?
כמו בכל עבירה אחרת, המעסיק יכול להגיש נגד העובד תלונה במשטרת ישראל בגין גניבה.
בנוסף, המעסיק לא יהיה מחויב לשלם את הזכויות הפנסיוניות של העובד. המשמעות היא שכל הכספים שהופרשו על ידי המעסיק לקרן הפנסיה של העובד "יבוטלו" והכסף יחזור למעסיק. לעונש זה קיימות מגבלות גם על עתידו הכלכלי של העובד ולכן מדובר בעונש וביטול זכויות מהותי בשביל העובד.
במקרה בו מתבצעת חקירה, בירור או שימוע בנוגע לגניבה ממעסיק יש להתייעץ עם עורך דין מומחה שיוכל לייעץ לכם ולשמור על זכויותיכם. לכן בכל שלב בו יהיה צורך בייעוץ של איש מקצוע שיוכל לשמור זכויותיכם פנו למנשה-רון משרד עורכי דין.
מנשה-רון משרד עורכי דין בעלי ניסיון של 15 שנים בתחום העבירות הפליליות, ביניהם גם חקירה ומשפט בגין עבירות גניבה ממעסיק ויוכלו ללוות אתכם בכל התחומים הנדרשים בשביל לשמור על זכויותיכם ולהשיג בשבילכם את התוצאה הטובה ביותר.